Česko - Slovenský slet MZK 2013

25.7.2013 -

Česko – Slovenské setkání motorových rogall.

Vážení kamarádi. Po zdařené akci z minulého roku Znojmo 2012, plánujeme další setkání. Možná váhavce navnadil článek v časopisu Pilot 3/2013 (v PDF zde). Pro některé to bude výzva vyzkoušet si svoje navigační schopnosti. Hlavní záměr je něco sníst, něco vypít, vyprávět letecké zážitky skutečné i ty z říše pohádek. Zkrátka se vzájemně poznat. Minulý rok se nás sletělo dvacet dva křídel. Nezkusíme to letos překonat?

                Termín akce je 21 -22. 9. 2013. Cílové letiště je soukromá plocha Jendy Pálky v Moravském Žižkově (zde je odkaz). Spaní ve vlastních stanech nebo v hangáru. Svačinku s sebou. V místě je restaurace cca 1 km a hospůdka kousek od přistávací plochy můžeme se tam domluvit na stravování. Vzhledem k tomu, že to máme asi nejdál, letíme z Hor už ve středu 18. 9. 2013. Zhruba trasa Hory – Rokycany – Tábor – Jindřichův Hradec – Znojmo – Moravský Žižkov.

                                                                                              Za Letecký spolek Hory Milan a Karel. 

21.9.2013 - Zatím foto -

Odstavná plocha u Jendy.

Skoro všichni.


20.9.2013 - Tak jsme v Moravském Žižkove. Pro ty kterým se bude zdát dráha moc krátká dá se sedat napříč od vodojemu pozor v cestě vedení VN. Nebo sednout v Břeclavi a pak zavolat a přivezeme ho do Žižkova. Milan.

Celková vzdálenost z Hor do M. Žižkova 431 km.



Nezávazná přihláska na slet. Jde o to určit přibližný počet strojů.
http://letistemz.webnode.cz/napiste-nam/

Stránka s pozvánkou.
http://letistemz.webnode.cz/novinky/
Plánek s letištěm.
http://files.letistemz.webnode.cz/200001803-d2a6cd3a07/Plocha.jpg


16.9.2013 -Vážení spoluletci, předpověď počasí není nic moc. Je důležité najít server který nabízí tu nejlepší. Já ho našel, je to GFS. Náš plán je ve středu odlet do Rokycan. Čtvrtek ráno přesun do Kramolína ( u Třeboně ). Večer plánujem přelet do Znojma. V pátek ráno další etapa k Jendovi do Moravského Žižkova. Frekvence, na které budeme převážnou část cesty, je 121,00 MHz. Kdo má zájem přleťte do Znojma a dál budem pokačovat společně. Zdravíme všechny piloty a těšíme se na setkání. Milan a Karel.